ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 |
در این آیین که در پارک ایللرباغی ارومیه و
با حضور پرشور مسافران نوروزی و شهروندان ارومیه ای برگزار شد، روش های
مختلف پختن سمنو توسط بانوان کدبانوی ارومیه ای به نمایش گذاشته شد.
همچنین در این جشنواره، روش های مختلف پخت سمنو به علاقه مندان آموزش داده شد.
پختن سمنو از رسوم دیرینه مردم ارومیه است که با این امر، سمنوپزان حاجات خود را از مادر ائمه اطهار حضرت زهرا (س) طلب می کنند.
سمنو همچنین از یکی از سین های سفره هفت سین مردم ایران زمین به شمار می رود.
برگزاری این جشنواره به مدت دو روز دیگر نیز به ابتکار و همت شهرداری ارومیه در پارک ائللرباغی ادامه می یابد.
سبزی ، آشپز مراسم سمنوپزان در گفت و گو با خبرنگار اروم نیوز؛ گفت: دستور پخت سمنو از طرف خداوند به حضرت فاطمه (س)رسانده شد تا غذایی مقوی برای امام حس و حسین (ع) تهیه نمایند.
وی ادامه داد: سمنو بسیار خوشمزه و دارای فواید بسیاری است. هنگام پخت سمنو آیت الکرسی خوانده میشود و هر کس حاجتی داشت میتواند با بهم زدن سمنو هنگام پخت، آن را از خدا بخواهد.
وی
افزود: حدودا 20سال است که شغل من این است و این هنر را از مادرم یاد
گرفتم. جوانه گندم بعد از خرد شدن ، در آب میوه گیری ریخته شده و از صافی
رد میشود. سپس به آن آرد اضافه میکنیم و حدود 12 ساعت در ظرف مخصوصی تفت
داده می شود تا حاضر شود.