دانستنی ها

دانستنی های کامپیوتر/زندگی/جهان و ...

دانستنی ها

دانستنی های کامپیوتر/زندگی/جهان و ...

تلاش برای سهیم شدن در اقتصاد 30 میلیارد دلاری با ترکیه

همسایگی آذربایجان غربی با کشور ترکیه از دیرباز آن را به استانی با موقعیت ویژه ای اقتصادی و دسترسی به بازارهای اروپایی تبدیل کرده است زیرا که آذربایجان غربی تنها استان دارای مرز زمینی با ترکیه به شمار می رود و این انحصار می تواند استان را در یک چهارراه مبادلات بین المللی قرار دهد که نه تنها توسعه همه جانبه برای منطقه بلکه کل کل کشور به ارمغان می آورد.

این ظرفیت در طول سال های گذشته با وجود تاکید بسار مسئولان استانی و ملی به یک موضوع مغفول تبدیل شده بود و استاندار جدید با انتقاد از این روند خواستار توجه ویژه به این امتیاز استان و بهره برداری اقتصادی از آن شده است.

«قربانعلی سعادت» در دیدار با سرکنسول جمهوری ترکیه گفت: تنها افزایش مرزها نمی تواند پاسخگوی نیازهای اقتصادی منطقه باشد و باید در کنار توسعه زیرساخت های ارتباطی و مبادلاتی نسبت به برنامه ریزی عملیاتی برای افزایش مبادلات و همکاری های اقتصادی اقدام کرد.

پیوستن به اتحادیه اروپا بعنوان مانع

وی با بیان اینکه بازارچه های مرزی و شهرک صنعتی یکی از راهکارهای اقتصادی برای توسعه مبادلات و دستیابی به اهداف توسعه ای بین دو کشور است، اظهار کرد: تلاش هایی که کشور ترکیه برای پیوستن به اتحادیه اروپا انجام می دهد موجب بی توجهی به این بازارچه ها و عقیم ماندن طرح ها در این زمینه شده است.

استاندار آذربایجان غربی رویکرد استان را افزایش روابط اقتصادی و تجاری با کشورهای همسایه بویژه ترکیه دانست و ادامه داد: تحقق این مهم تنها نیازمند اقدامات سخت افزاری نیست و می توان با الگودهی و تبادل تجربه هم توسعه را نصیب هردو کشور کرد.

سعادت با اشاره به چشم انداز تعیین شده برای افزایش مبادلات اقتصادی ایران با ترکیه به میزان 30 میلیارد دلار گفت: باید با گسترش بسترهای اقتصادی و تجاری، به اتمام رساندن طرح های اقتصادی در مرزها، راه اندازی سریع شهرک صنعتی مرزی ماکو با ترکیه بعنوان دومین شهرک صنعتی مرزی در جهان زمینه تحقق مبادلات 30 میلیارد دلاری با داشتن بیشترین سهم از سوی آذربایجان غربی فراهم شود.

وی افزود: آذربایجان غربی نیازمند فعالیت های اقتصادی برای خروج از محرومیت و افزایش اشتغال زایی است و نباید در این مسیر از همسایگی کشور ترکیه غافل شد.

استان در باتلاق محرومیت ها

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از بی بهره ماندن استان از امتیاز همسایگی با 3 کشور گفت: اگر موقعیت آذربایجان غربی را استانی همچون تهران، فارس و اصفهان داشت هم اکنون بر کشور خدایی می کرد اما آذربایجان غربی با تمام ظرفیت های خدادای، دارابودن بهترین موقعیت های اقتصادی و همسایگی با 3 کشور که ترکیه مهمترین آن ها را شامل می شود در باتلاق محرومیت ها غوطه ور شده است.

«نادر قاضی پور» ادامه داد: مسئولان ما باید دست سرمایه گذاران داخلی و خارجی را برای حضور در استان و اجرای طرح های عمرانی و توسعه ببوسند اما بیشتر در جهت فراری دادن این سرمایه گذاران تلاش کرده اند.

وی افزود: در طول سال های گذشته ادبیات مسئولان از ایجاد اشتغال به ایجاد بسترهای شغلی تغییر یافته است اما حتی در این زمینه هم موفق نشده اند و متاسفانه بسترهای آماده ای که همچون نهال تنها نیاز به یک آبیاری کوتاه مدت برای رشد و توسعه داشت از ریشه غرس شده اند و امروز آذربایجان غربی کمترین سهم را در برخورداری از امتیاز همسایگی با کشورهای منطقه دارد.

قاضی پور اضافه کرد: آذربایجان غربی هم اکنون تنها به یک پایانه برای پارکینگ ناوگان های ترانزیتی تبدیل شده است و با این غفلت ها استانی که 30  پیش به میزان 30 سال پیشرفته تر از ترکیه بود هم اکنون 100 سال عقب مانده تر از همین کشور تبدیل شده است.

تبدیل سرمایه های خرد با مدیریت

نماینده مردم ارومیه با بیان اینکه ترکیه جای پای محکمی در کشورهای منطقه برای خود ایجاد کرده است، اظهار کرد: زمانیکه کشورهایی همچون عراق، ارمسنتان و گرجستان از فقر اقتصادی ملی به استان آذربایجان غربی در ایران و یا ترکیه وابسته شده بودند مسئولان ما به سادگی از کنار این موضوع گذاشتند و تعداد انگشت شماری در آن کشورها و نه بعنوان تاجر که دلال و پادوی ترک ها حضور پیدا کردند اما ترکیه با تزریق سرمایه های خرد خود و مدیریت شایسته هم اکنون صاحب اقتصاد این کشورها شده است.

مشاور اقتصادی استاندار آذربایجان غربی هم با برشمردن برخی از مزایای اقتصادی کشور بصورت عام و و استان بصورت خاص افزود: با ایجاد منطقه آزاد تجاری- صنعتی ماکو، منطقه ویژه سلماس و 9 گمرگ و بازارچه های مرزی فعال  و یا در شرف فعالیت که از فاکتورهای مهم موضوع سرمایه گذاری است زمینه های سرمایه گذاری در استان فراهم شد.

حضور در عراق برای ارتباط با ترکیه

«غلامرضا دیزج نژاد» با بیان اینکه مقامات ارشد دو کشور ایران و ترکیه عزم دارند در منطقه آزاد ماکو یک شهرک صنعتی مشترک بنا کنند، گفت: با توجه به موقعیت های ممتاز منطقه ای و سیاست هایی که دولت ترکیه در آناتولی شرقی و شرق ترکیه در آینده دارد شاهد توسعه در اقلیم کردستان و نقاط شمال عراق خواهیم بود و با گره خوردن مباحث توسعه ای کشورهای منطقه در این خصوص، بستر مناسبی برای سرمایه گذاری های آتی در آذربایجان غربی فراهم می شود.

این مقام مسئول با اعلام آمادگی برای استقبال کامل همه دستگاه های اجرایی استان برای پذیرش و حمایت از سرمایه گذاران خارجی بالاخص سرمایه گذاران ترک، اظهار کرد: سرمایه گذاران ترک می توانند با مساعدت و همکاری مرکز خدمات سرمایه گذاری ضمن سرمایه گذاری در استان، در این فضای روبه توسعه منطقه ای سهیم بوده و گام های مثبتی را برای پیشرفت فعالیت کاری خود بردارند و هر درخواستی در اینباره در اولویت بررسی ها قرار گرفته می شود.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.