دانستنی ها

دانستنی های کامپیوتر/زندگی/جهان و ...

دانستنی ها

دانستنی های کامپیوتر/زندگی/جهان و ...

بساط دست فروشان در معابر شهری

معبر همانطور که از نامش پیداست به معنی محل عبور می‌باشد و اصطلاحاً به محلی اطلاق می‌گردد که از آن برای عبور و مرور استفاده می‌شود و در اثر تفکیک اراضی موضوع ماده 101 قانون شهرداری ایجاد می‌گردد. سد معبر به هر عملی اطلاق می‌شود که باعث انسداد معابر عمومی ‌گردد به طوریکه عبور و مرور از آنها به طور دائم یا موقت غیرممکن یا دشوار شود.
 
طبق ماده 101 قانون شهرداری ایران «معابر و شوارع عمومی که در اثر تفکیک اراضی احداث می‌شود متعلق به شهرداری است و شهرداری در قبال آن به هیچ عنوان وجهی به صاحب آن پرداخت نخواهد کرد در جایی دیگر در تبصره 6 ماده 96 قانون شهرداری ایران نیز «اراضی کوچه‌های عمومی و میدان‌ها و پیاده روها و خیابان‌ها و به طور کلی معابر و مسیر رودخانه‌ها و نهرها و مجاری فاضلاب شهرها و باغهای عمومی و گورستان‌های عمومی و درخت‌های معابر عمومی واقع در محدوده هر شهر که مورد استفاده عموم است ملک عمومی محسوب و در مالکیت شهرداری است».
 
در این میان دستفروشانی (میوه فروش یا ...) در شهر بوکان  اقدام به فروش کالا های خود در معابر عمومی و حتی در میادین شهر کرده اند.
حال بر اساس ماده 101 قانون شهرداری و تبصره 6 ماده 96 قانون شهرداری و همه بندهایی که به اثبات می رساند تمامی معابر و مناطقی که در قسمت بالا ذکر شده است به شهرداری متعلق است اما مشروط بر اینکه در راستای اهداف مردمی و استفاده عمومی صورت گیرد؛ نه اینکه با مسدود کردن معابر و پیاده روها توسط دستفروشنان معضلی باشد برای رفت و آمد مردم .
در شهرستان بوکان  مغازه دار ها و دستفروشان زیادی هستند که برای فروش وسایل خود و نمایش آن به افرادی که در حال عبور و مرور هستند، پیاده رو ها و یا خیابان ها و میادین شهر... را تبدیل به ویترین کرده اند،این عمل مغازه داران و دست فروشان  فضای شهر و معابر را در نوروزبسیار زشت کرده است .
این کار باعث می شود که مردم در هنگام تردد از این مکان دچار مشکل شوند و در ادامه ناراحتی مردم را  داشته باشد.
و بدتر از آن وقتی که مردم می بینند هیچ یک از مسئولان در پی حل این مشکل نیستند؛ ناراحتیشان چند برابر شده و احساس دلسردی نسبت به مسئولان مربوطه پیدا می کنند.
نکته جالبی که در شهر بوکان  وجود دارد آنست که بعد  از ظهر ها بعضی از افراد وجود دارند که وسایل خود را درست در معابر، میادین و حتی در قسمتی از خیابان پهن می کنند بدون آنکه ترسی از ماموران سد معبر داشته باشند( بازار اسلام آباد، بازار امیر آباد ،میدان اسکندری...)؛ و این در حال است که تمامی سد معبر ها و ضایع شدن حق مردم شهر بوکان را در پی دارد.
سوالی در این باره پیش می آید که آیا واقعا قانون در این باره اجرا می‌شود؟
آیا شهرداری‌به وظایف خود در این حوزه آگاهی دارند و آن را به درستی انجام می‌دهند؟
در آخر نیز  شرح وظایف ستاد سد معبر را باز گو می کنیم :
این ستاد تحت نظارت و مسئولیت اداره پیشگیری و رفع تخلفات شهری می باشد .
۱- کنترل معابر و اماکن عمومی، پارکها و میادین درامر جلوگیری از هر گونه سد معبر .
۲- کنترل بر عملکرد و نحوه اجرا اکیپ ها رفع سد معبر و بررسی موانع موجود در اجراء امور محوله اکیپها.
۳- بررسی امکانات، انضباط شخصی، حضور و غیاب، نحوه عملکرد اکیپ های رفع سد معبر و بازدید مستمر بر اتصال اموال در انبارها و نحوه اجراء مصوبات و ضوابط مرتبط با آن .
۴-هماهنگی با مسئول پیشگیری و رفع تخلفات شهری منطقه و بررسی یومیه و مستمر بر وضعیت معابر و ...
۵-هماهنگی درون سازمانی، ایجاد پشتیبانی از مناطق در امور محوله به خصوص در حین رفع تخلف شهری .
۶- کنترل گزارش، آمار ارسالی مناطق و ارائه گزارش به اداره پیشگیری و رفع تخلفات شهری به عنوان مسئول مافوق .

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.