دانشگاه صنعتی ارومیه یکی از دانشگاههای فعال آذربایجان غربی است که از حدود 9 سال پیش تأسیس شد و همواره بدلیل برخی معادلات سیاسی پیچیده در کانون توجه مسئولان و رسانه ها بوده است.
ریاست این دانشگاه از همان ابتدا برعهده دکتر ایرج میرزایی بود تا اینکه روز دوشنبه 5 خرداد ماه 93 فکسی از وزارت علوم به مقصد دانشگاه صنعتی ارومیه ارسال شد که محتوای آن از پایان ریاست میرزایی و آغاز ریاست دکتر رضازاده بر این دانشگاه خبرمی داد.
این پایگاه خبری فضای ایجاد شده را فرصت مناسبی دانست تا مشکلات و انتظارات دانشجویان، کارکنان و اساتید دانشگاه صنعتی ارومیه که در مطلب "دانشجویان دانشگاه صنعتی ارومیه چه انتظاری از رئیس دانشگاه دارند؟" مطرح شده بود را به اطلاع ریاست جدید برساند و پیگیری های لازم را در جهت برطرف نمودن آن ها انجام دهد.
آقای دکتر! در خصوص حواشی به وجود آمده طی روزهای اخیر سخنی دارید؟
رضازاده: من از طرف وزیر علوم منصوب شدم تا یکسری ماموریت هایی را انجام دهم و برای پیاده کردن این ماموریت ها نیازمند آرامش هستم نه اینکه با صحبت های آقای قاضی پور درگیر حواشی بشوم. من به آقای قاضی پور علاقه دارم چون انسان رکی هستند ولی در خصوص من بدون هیچ شناختی اظهار نظر کرده اند و احساس می کنم که یکسری افراد مشاوره های نادرست به ایشان داده اند.
از سوابق اجرایی ومدیریتی خود بگویید؟
موسس انجمن مخترعین و مبتکرین و پژوهشگاه علوم و صنعت استان
موسس خانه صنعت و معدن استان
مشاور تراکتورسازی ارومیه
عضو هیئت رئیسه شرکت آبسازی اسپوتا
مدیر گروه مکانیک دانشکده فنی ومهندسی دانشگاه ارومیه
معاون پژوهشی دانشکده فنی ومهندسی دانشگاه ارومیه
شرایط فعلی دانشگاه را چطور ارزیابی میکنید؟
رضازاده: (با لبخند) سوال دشواری پرسیدید فعلا نمی تونم جواب این سوال رو بگم و درحال برسی اوضاع هستم.
در این چند روز هیچ برداشتی از اوضاع نداشتید؟
رضازاده: وقتی وارد دانشگاه شدم با مسائل حاشیه ای بزرگی روبه رو شدم مانند ساختمان 17 طبقه در بستر رودخانه که حساسیت بسیاری روی آن وجود دارد و طرح پرس که باید مورد مطالعه قرار بگیرد و مشخص شود که تا کنون برای دانشگاه سود آور بوده و یا زیان آور و سپس در خصوص آن تصمیم گیری شود.
وی از تشکیل تیم فنی برای برسی ابعاد مختلف پروژه ساختمان 17 طبقه خبر داد و گفت: در آینده نزدیک نتیجه برسی ها را در اختیار نسل برهان قرار خواهم داد.
اولویت های شما در دانشگاه صنعتی ارومیه کدام اند؟
رضازاده: اولویت های بنده در 3 بند خلاصه می شوند:
1) شفاف سازی فعالیت ها و نحوه ارتباط مجموعه های وابسته به دانشگاه مانند: پردیس دانشگاهی، جامع علمی کاربردی دانشگاه، آموزشگاه آواتاک و طرح پرس که بایستی در اسرع وقت تعیین تکلیف شوند.
2) بحث بعدی فضای فیزیکی دانشگاه است. ما یک سایت در جاده بند داریم و یک سایت 46 هکتاری در جاده نازلو که حدود 80 درصد پیشرفت فیزیکی در ساختمان کلاسی و اداری دارد.
ابتدا تصمیم بر این بود که طرح جامع دانشگاه در آنجا پیاده سازی و کل دانشگاه به آنجا منتقل شود ولی باید در خصوص کاربری این دو سایت تصمیم نهایی در فرصت 3 ماهه تعطیلات گرفته شود.
3) ارتقای سطح علمی دانشگاه. ما باید سطح علمی اساتید و اعضای هئیت علمی را به جایی برسانیم که تطابقی بین عنوان دانشگاه و سطح علمی آن وجود داشته باشد.
در خصوص سخنان آقای قاضی پور جوابی دارید؟
رضازاده: من هیچ گونه اظهارنظری در این خصوص نمی کنم و معتقدم نظراتی که مردم در سایت نسل برهان اظهار کردند، بهترین پاسخ است.
فکر می کنید علت این اظهارات چیست؟
رضازاده: حساسیت تغییر و تحول در دانشگاه صنعتی ارومیه موجب شد که وی چنین موضع گیری بکند ولی با این سخن که "رئیس دانشگاه با یک فکس بر کنار شد!" کاملا مخالفم چرا که این تغییر حاصل یک فرآیند 5 ماهه بود و نه یک روزه.
علت استعفای دسته جمعی معاونان دانشگاه چه بود؟
رضازاده: این یک رسم است که هنگام معرفی رئیس جدید، معاونان استعفا می دهند. این استعفا به معنی جبهه گیری نیست بلکه برای باز گذاشتن دست مدیر مجموعه برای انتخاب نفرات است.
در قبال حرکات تند و افراطی برخی تشکل ها چه موضعی خواهید گرفت؟
رضازاده: لطفا در این خصوص فعلا دست نگه دارید، این مسائل خطرناک هستند!
در کل آرزو می کنم تمامی تشکل ها بازیچه جناح های مختلف نباشند.
در غیر این صورت با اقدامات آنان مقابله خواهیم کرد.
به نظر شما تشکل ها و گروه ها تا چه اندازه می توانند آزاد باشند ؟ آیا اعتقادی به خطوط قرمز دارید؟
جوابی برای این سوال ندارم . لااقل فعلا نمی توانم اظهار نظری در این خصوص بکنم.
در خصوص دسترسی دانشجویان و اساتید به پایگاه های علمی برنامه ای دارید؟
رضازاده: ما در دانشگاه ارومیه نیز با همین مشکل مواجه هستیم و 4 سال است که امکان دسترسی به پایگاه های علمی را بدلیل مشکلات مالی نداریم ولی برای حل این مشکل باید مذاکره کنیم.