دانستنی ها

دانستنی های کامپیوتر/زندگی/جهان و ...

دانستنی ها

دانستنی های کامپیوتر/زندگی/جهان و ...

ابتکاری جدید برای نابودی طبیعت ارومیه

ایران در منطقه ای خشک و نیمه خشک قرار گرفته و مشکلات آب و خشکسالی دائماً آن را تهدید و به عنوان مخاطره ای برای آینده کشور محسوب می شود.

با این اوصاف بیشتر نقاط کشور پهناورمان را زمینهای خشک و خالی و کویرهای عظیم تشکیل می دهد و ضروری است تا از محدوده های جغرافیایی استثنایی ایران که آب و هوایی سرسبز و معتدل دارند محافظت شده و برنامه هایی برای حفظ شرایط موجود و جذب گردشگر برنامه ریزی کرد و اندیشید.

یکی از مناطق فوق العاده جذاب و بسیار زیبا در آذربایجان غربی و حتی ایران، منطقه سیلوانای ارومیه است. سیلوانا با مناظر بی بدیلش چشم هر بیننده ای را خیره و نوازش می کند و روح و جسم انسان را طراوتی دوباره می بخشد.

منطقه ای که علیرغم داشتن پتانسیلهای بالقوه برای شناخته شدن در سطح جهانی و جذب هزاران گردشگر داخلی و خارجی، مغفول مانده و تقریباً طبیعتش نیز بکر مانده است.

اما این همه ماجرا نیست و انگار به جای اینکه سازمانها و نهادهای متولی به فکر گردشگری و توسعه منطقه باشند، به فکر نابودی طبیعت بکر و جاذبه های گردشگری آن افتاده اند.

اخیراً وزارت نیرو کمر به همت نابودی زیبایی این منطقه کرده و با ارائه طرحی احداث نیروگاه برقی در آبشار سوله دوکل بخش سیلوانا را پیشنهاد نموده است.

نیروگاهی که گرچه ممکن است ابتدا به ساکن مفید و سودمند به نظر رسد اما مطمئناً از لحاظ اقتصادی عدم احداث آن و سرمایه گذاری برای توسعه صنعت گردشگری در سیلوانا بسیار سودمندتر بوده و خواهد توانست درآمد سرشاری را برای مردم محلی به وجود آورد.حتی اهالی سیلوانا نیز راضی به این کار نیستند.

اما معلوم نیست اداره کل حفاظت محیط زیست استان چگونه و با چه شرایطی مجوز احداث و انجام مطالعات برای نابودی طبیعت را داده است و یا در آینده خواهد داد. گفتنی است اقدامات محیط زیست برای نابودی طبیعت آذربایجان غربی پیش از این نیز وجود داشت و عدم حساس بودن در خصوص شرایط بحرانی دریاچه ارومیه در دهه های گذشته از آن جمله است. معلوم نیست چرا پیشوند حفاظت را برای این سازمان بکار بسته اند؟!

شاید با دیدن شرایط بحرانی نابودی طبیعت آذربایجان غربی است که در نهایت قربانعلی سعادت لب به اعتراض گشوده و اقدامات محیط زیست در استان را نقد می کند.

هیچ حرکت مثبتی از اداره کل حفاظت محیط زیست صورت نمی گیرد

قربانعلی سعادت در چهارمین نشست فرهنگی و اجتماعی شهرستانی احیای دریاچه ارومیه در سلماس با بیان اینکه با ورود و انباشت رسوبات رودخانه ها در سال های گذشته بیش از یک هزار کیلومتر مربع از وسعت دریاچه ارومیه دیگر قابل احیا نیست، گفت: وظیفه اداره کل حفاظت محیط زیست استان ایجاد پارک ملی در این مناطق بود که تاکنون هیچ اقدامی صورت نگرفته است.

وی با ابراز نارضایتی از اداره کل حفاظت محیط زیست در عمل به وظایف خود اظهار کرد: در بحث مشکلات فعلی دریاچه ارومیه این اداره کل نیز نقش داشته ولی با این حال هیچ حرکت مثبتی از این حوزه صورت نمی گیرد.

سعادت با بیان اینکه دولت از ابتدای شکل گیری خطر خشکی دریاچه ارومیه را حس کرده است، افزود: همه مردم و تشکل های زیست محیطی و کشاورزی باید این خطر را حس کنند و همراه دولت برای احیای دوباره این دریاچه شوند.

وی اضافه کرد: نمود بحران آبی کشور در دریاچه ارومیه ظهور کرد که علت اصلی آن فقدان مدیریت صحیح مصرف آب و برداشت های بی رویه از منابع آب سطحی و زیرمینی است.

سعادت هدف از نشست مدیران با آحاد مختلف مردمی را توجیه مصرف بهینه و صرفه جویی در منابع آبی عنوان کرد و افزود: در صورتی که با طبیعت همراه نشویم و صرفه جویی نکنیم مجبور به برخورد ریاضتی و جیره بندی خواهیم شد.

استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه کار احیای دریاچه ارومیه باید توسط خود مردم انجام شود، اذعان کرد: باید با برگزاری نشست های تخصصی با تمامی اقشار مردمی وظیفه آنها تبیین شود تا نسبت به محیط اجتماعی خود بی تفاوت نباشند.

سعادت با متذکر شدن برداشت بی رویه از منابع آبی توسط مردم گفت: آثار این برداشتها در شکل گیری کویر در برخی نقاط استان دیده می شود.

وزیر نیرو قول عدم احداث نیروگاه را داده است

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی نیز در این باره به خبرنگار اروم نیوز گفت: از وزیر نیرو قول مساعد برای عدم احداث نیروگاه آبشار سوله دوکل گرفته ام.

وی اظهار کرد: این منطقه با مناظر بی بدیل و بکرش حیف است که تخریب و نابود شود و باید برای توسعه صنعت گردشگری برنامه ای پیش بینی کرد.

عادل فتاحی افزود: در حالی مسئولان اعلام می کنند که ما برق صادر می کنیم که مناطقی اینچنین از کمبود آن رنج می برند و باید فکری برای آن کرد.

وی تصریح کرد: حتی مردم منطقه نیز معترض ساخت چنین نیروگاهی هستند و آن را به خاطر نابودی طبیعت سوله دوکل نمی خواهند.

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در روزهای آینده طرح تعریض جاده و احداث جاده در مناطق مختلف سیلوانا آغاز می شود که خود پتانسیل بسیاری برای توسعه صنعت گردشگری و جذب گردشگر را دارد و می توان امیدوار شد که این منطقه از لحاظ اقتصادی توسعه یابد.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.