واژه اقتصاد مقاومتی اصطلاحی است که در چند سال اخیر وارد ادبیات اقتصادی کشور شده و به فراخور حال و روز کشورمان مورد بحث قرار گرفته اما برای نخستین بار در شهریور سال ۸۹ بود که واژه اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری مطرح شد.
واژه ای که مفهوم مقاومت آن نه معطوف به دفاع صرف بلکه ناظر به تدوین استراتژی دقیق برای شکستن خطوط تهاجم اقتصادی و تبدیل موضع دفاعی به آرایشی تهاجمی است.
اما در این بین و در راستای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی سازمان بسیج سازندگی توانسته با شناسایی منابع مهم ظرفیتهای تولیدی درهر شهرستانی امکانات بسیار خوبی برای ایجاد اشتغال به ویژه در روستاها فراهم نماید که در زیر به نمونه هایی از این فرصت های شغلی ایجاد شده اشاره خواهیم کرد.
زمانی که مشکلات سدی برای غلامرضا نشد
اینجا روستای پر از توابع شهر ارومیه است و غلامرضا آقایی به عنوان یکی از چهره های موفق حوزه اقتصاد مقاومتی در روستا و حتی در شهر ارومیه معروف است که با راه اندازی مرکز پرورش ماهی قزل آلا آن هم با حمایت بسیج سازندگی زمینه اشتغال تعدادی از جوانان روستای خود را فراهم کرده است.
غلامرضا به خبرنگار اروم نیوز از آغاز کارش اینگونه گفت: سال 85 بود و من آن زمان 27 سال سن داشتم و به شدت به دنبال کار می گشتم، شغل های زیادی را امتحان کردم اما با توجه به اینکه به پرورش ماهی علاقه داشتم تصمیم گرفتم در این شغل سرمایه گذاری نمایم .
وی افزود: آن زمان که من این کار را شروع کردم می توان گفت تقریبا هیچ آورده نقدی نداشتم و تنها در سایه دریافت تسهیلات حوزه اقتصاد مقاومتی توانسته ام اقدام به راه اندازی این واحد پرورش ماهی نماییم.
این چهره موفق اقتصاد مقاومتی اظهار کرد: روستاها بهترین مکان برای اجرای طرح های متنوع اقتصاد مقاومتی هستند و جوانانی که واقعا به دنبال کار می گردند می توانند از این ظرفیت ها جهت ایجاد اشتغال برای خود و حتی اطرافیانشان استفاده نمایند.
برادرانی که عزمشان را در راستای تحقق فرامین رهبری و تحقق اقتصاد مقاومتی جزم کرده اند
این دو نفر برادران گلصنملو هستند جوانانی که عزم شان را در راه تحقق اقتصاد مقاومتی جزم کرده اند.
حسین 27 سال سن دارد و مدرک تحصیلی اش نیز کارشناسی ارشد رشته گیاه پزشکی می باشد و در حال حاضر نیز در عرصه کشت گلخانه ای مشغول به فعالیت است.
این جوان پویا دلیل انتخاب کشت گلخانه ای را، علاقه به فعالیتهایی در زمینه کشاورزی و به خصوص کشاورزی به روش گلخانه ای عنوان کرد و گفت: سال 90 بود که با برادرم تصمیم به انتخاب این حرفه نمودیم.
حسین افزود: همان سال تصمیم گرفتم برای کسب تجربه بیشتر در این زمینه چندسالی را در یکی از گلخانه های شهر مشغول شوم .
وی اظهار کرد: بعد از گذشت دو سال با مهدی آمدیم و این مجموعه را در روستای قزل آشق ارومیه راه اندازی کردیم تقریبا سال 93 بود که توانستیم اولین محصول خود را به بازار عرضه نماییم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ما که با چه میزان سرمایه این کار را شروع کرده است؟ افزود: ما زمانی که اینجا را خریدیم از وام های حمایتی اقتصاد مقاومتی استفاده کردیم و اگر طرح های حمایتی بسیج سازندگی نبود نمی توانستیم این کار را شروع کنیم.
وی مهمترین مزیت وام های خوداشتغالی را اینطور بیان کرد: این وام ها به
دلیل داشتن یکسری تنفس های بازپرداخت کمک زیادی به تولید کننده می کنند.
حسین که هنوز مشکلات و سختی های روزهای اول را فراموش نکرده به جوانان
همسن سال خود گفت: تلاش، توکل به خدا و امید مهمترین عامل موفقیت من تا به
امروز بوده است.
این جوان فعال و موفق ایرانی همانند همه جوانان قدرشناس و مهربان کشورمان از حمایت ها و زحمات خانواده خود در رسیدن به این موفقیت تشکر و قدر دانی کرد.
این هم مهدی گلصنملو است که در کنار همکاری با برادرش در زمینه کشت گلخانه به تناسب رشته تحصیلی خود که دکترای دامپزشکی است به پرورش حیوانات زینتی نیز مشغول می باشد.
نقش بانوان در تحقق اقتصاد مقاومتی
و این هم بانویی که همت بلندش در عرصه تولید و کارآفرینی، وی را به یکی از بانوان موفق و نمونه کشوری تبدیل کرده است.
معصومه رحیمی که اکنون صاحب یک دامداری بزرگ در حوالی شهر ارومیه است اینگونه از آغاز کارش برایمان گفت: سه سال پیش بود که صرفا جهت تامین محصولات لبنی خانواده خود یک راس گاو شیرده را خریداری کردم.
وی افزود: پس از آن با حمایت هایی که توسط اطرافیان و خویشاوندان با خرید محصولات این گاو صورت گرفت تصمیم گرفتم به توسعه این صنعت شدم به طوریکه اکنون بعد از گذشت سه سال بیش از 30 گاوشیرده و حدود 30 راس نیز گاومیش خریداری کرده ام.
ناگفته نماند که خانم رحیمی علاوه بر دامداری به پرورش مرغ بومی محلی و بوقلون نیز مشغول است.
رحیمی با اشاره به نقش بسیج در موفقیتش گفت: تسهیلاتی که بسیج از طریق طرح های اقتصاد مقاومتی به من داد باعث شد تا این حد بتوانم کارم را توسعه دهم .
این بانوی کارآفرین با اشاره به اهداف بلند خود در این عرصه از امیدهایی که برای توسعه و کسب موفقیت های بیشتر در زمینه خودکفایی و تولیدات داخلی کشورش داشت برایمان گفت واز مسئولان خواست با حمایت هایی که در زمینه تامین و گسترش فضای دامداری می توانند انجام دهند وی را در رسیدن به این اهداف بلند همراهی نمایند.
اشتغال بیش از 10 هزار نفر از بسیجیان آذربایجان غربی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی
تقوی در گفت و گو با خبرنگار اروم نیوز، تحقق اقتصاد مقاومتی و عمل به فرامین رهبری را یکی از مهمترین اهداف بسیج سازندگی عنوان کرد و افزود: بسیج سازندگی آذربایجان غربی تمام تلاش خود را برای تحقق این مهم به کار گرفتهاست.
وی افزود: طبق برنامه ریزی های صورت گفته در سال جاری در 27 عرصه فعالیت خواهیم کرد.
مسئول بسیج سازندگی آذربایجان غربی گفت: تلاش ما بر این است که با ارائه
وام های خود اشتغالی فرصت های مناسب شغلی را در اختیار جوانان قرار دهیم.
وی با بیان اینکه در سال جاری بالغ بر 24 میلیارد تومان تسهیلات برای طرح های اقتصاد مقاومتی در اختیار استان قرار گرفته است افزود: بسیجیان استان می توانند با راه اندازی واحد کارگاهی از این تسهیلات استفاده نمایند.
تقوی اظهار کرد: این تسهیلات توسط بانک مهر اقتصاد و با کارمزد ۱۶ درصد با اقساط ۶۰ ماهه در اختیار متقاضیان قرار می گیرد.
به گفته وی حداقل و حداکثر وام های خوداشتغالی در راستای اجرای طرح های اقتصاد مقاومتی 2میلیون تومان تا 30 میلیون تومان است که به طرح های مورد حمایت بسیج سازندگی ارائه می شود.
وی گفت: اولویت طرح های امسال بسیج سازندگی در سال جاری شامل پرورش آبزیان، احداث وتولید حوضچه های پرورش ماهی، احیای مزارع غیر فعال شیلات، پرورش دام سبک، سنگین و دام های چند قلو زا، پرورش ماکیان، پرورش شتر مرغ، مرغ بومی، دابستی نمودن و اصلاح واحیای باغات استان،کاشت گیاهان دارویی، تولید کود ورمی کمپوست، تولید علوفه های هیدرو پو نیک ،پرورش زنبور وتولید عسل، ترویج و آموزش باغداری، ترویج وآموزش کاشت غلات وحبوبات مرتبط با امنیت غذایی در استان ترویج وآموزش کاشت دانه های روغنی می شود.
مسئول بسیج سازندگی آذربایجان غربی توجه به صنایع تبدیلی بخش کشاورزی را رویکرد امسال سازمان بسیج سازندگی در تحقق اقتصاد مقاومتی برشمرد و اضافه کرد: هرساله بخش قابل توجهی از تولیدات کشاورزی و باغی ما به دلایل مختلف از بین می رود که اگر با صنایع تبدیلی مناسب بتوان این محصولات را فرآوری و به خشکبار و یا پودر تبدیل کرد، ارزش افزوده فراوانی عاید تولیدکنندگان خواهد شد.
تقوی اظهار کرد: از ابتدای امسال، بسیج سازندگی با ارائه تسهیلات زمینه اشتغال مستقیم و غیر مستقیم بالغ بر 10 هزار نفر را در استان فراهم کرده است.