دانستنی ها

دانستنی های کامپیوتر/زندگی/جهان و ...

دانستنی ها

دانستنی های کامپیوتر/زندگی/جهان و ...

گمراهی در همراه/آسیب شناسی پیامدهای منفی تلفن همراه

گسترش روزافزون تأثیرات تلفن همراه بر ابعاد زندگی اجتماعی بر کسی پوشیده نیست این تکنولوژی مدرن و در حال پیشرفت مثل همه فن آوریهایی که به خدمت بشر درآمده است در کنار فواید و خدمات خود متأسفانه آسیب های جدی نیز به همراه داشته است.

نفوذ سریع و پیشرفت روزافزون این وسیله ارتباطی تا حدودی قدرت تفکر در مورد آسیب های آن را کم کرده است تا جایی که امروزه شاهد هستیم که تلفن همراه جزء ضروریات زندگی ما شده و برخی اوقات زندگی بدون آن دشوار و غیرممکن به نظر می رسد.

نفوذ کاربردی های تلفن همراه در شئون زندگی پدیده ای فراگیر و جهانی است در جامعه ما نیز با وجود فروکش کردن تب اولیه استفاده از تلفن همراه مقبولیت آن به حدی رسیده که مضرات جدی و اساسی این فناوری مدرن را مخفی و نادیده نگه می دارد مضراتی که در حوزه های متنوع اجتماعی، فرهنگی، رفتاری، روان شناسی، پزشکی قانونی، جزایی و ... به آسیب زایی می پردازد و با کمی دقت و موشکافی می توان به دامنه تغییرات نامطلوب آن پی برد.

در حقیقت از یک دیدگاه آسیب شناسانه می توان تلفن همراه را یک منبع بزرگ برای تولید نارسایی ها و معضلاتی دانست که آشکارا یا پنهان در مناسبات زندگی کاربران نفوذ پیدا کرده است و این امر مهم به سبب کارکردهای مثبت و ضروری تلفن همراه نادیده انگاشته شود.

تحقیقات صورت گرفته و اخبار ناخوشایندی که روزانه درباره مضرات پزشکی و رفتاری تلفن همراه از گوشه و کنار جهان به گوش می رسد بازبینی و نگرش عمیق برای استفاده از این وسیله پرکاربرد را ضروری می سازد.

امروز شاهد هستیم که تلفن همراه تبدیل به یک اسباب بازی جدید برای کودکان شده که کارشناسان از آن به عنوان اسباب بازی خطرناک یاد می کنند زیرا آسیب های جسمی آن به هیچ وجه قابل انکار نیست.

شدت وابستگی بعضی اقشار به ویژه قشر جوان به تلفن همراه بیانگر این است که امروزه این وسیله به بخشی از هویت افراد تبدیل شده است مراقبت و حساسیت خانواده ها نسبت به نوجوانان و جوانان با وجود تلفن همراه به شدت کاهش می یابد .

در واقع آنها شخصی بودن خط  تماس و محتویات حافظه تلفن را نمادی از استقلال فردی تلقی می کنند در بسیاری از مواقع تلفن های همراه حاوی مسائل و اطلاعات مناسبی هستند که ذهن کودک و نوجوان را درگیر کرده است و برای او مشغله فکری ایجاد می کند از طرفی این افراد به خاطر ترس از اطلاع والدین از محتویات نامناسب تلفن همراهشان همواره دچار تشویش و نگرانی هستند.

صرف نظر از همه این آسیب ها امروزه تلفن همراه تبدیل به بستری مناسب برای جاسوسی و سرقت اطلاعات شده است این اطلاعات توسط سازندگان تلفن همراه و برخی برنامه نویسان به سرقت می رود هر اندازه که گستردگی استفاده تلفن همراه بیشتر باشد ضرورت حساسیت نسبت به امنیت اطلاعات آن هم بیشتر می گردد زیرا غفلت از این مهم یعنی خصوصی سازی اطلاعات را در اختیار دیگران قرار دادن.

مع الاسف عدم آگاهی خانواده ها از آسیب ها و تهدیدات تلفن های همراه باعث بروز ناهنجاری های جدی در حوزه های مختلف فرهنگی، اجتماعی، خانوادگی و .. شده است دان ضعیف اغلب والدین نسبت به ظرفیت های فنی تلفن های همراه قیمت پایین سیم کارت و ... همه نکاتی هستند که می تواند گروه های مختلف جامعه و به ویژه کودکان را به قربانیان تلفن همراه تبدیل کند.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.