دانستنی ها

دانستنی های کامپیوتر/زندگی/جهان و ...

دانستنی ها

دانستنی های کامپیوتر/زندگی/جهان و ...

وقتی رابطه جایگزین تخصص و ضابطه می شود/ بازی با جان مردم در اورژانس 115 استان!

دارا بودن تخصص و مهارت کافی برای شغل مورنیاز و بکارگیری هر فرد در محل مناسب خود امری است که دیگر نه تنها در جامعه ما بلکه در هر نقطه از این کره خاکی به آن پایبند هستند و هر فعالیت شغلی وابسته به توانایی های افراد به آن ها اختصاص داده می شود.

حال در این میان، برخی مشاغل هستند که به دلیل سختی های خاص خود و با عنایت به اینکه در حوزه های تخصصی تر دسته بندی می شوند نیازمند حضور افراد با سابقه و البته دوره دیده در بخش مربوطه است.

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی ـ درمانی و به تعبیری نمایندگی وزارت بهداشت در استان ها یکی از این ادارات است که با وجود عنوان خاص، نیازمند حضور افراد متخصص و نیز دارای توانمندی های لازم در بخش های مختلف است.

یکی از زیرمجموعه های دانشگاه علوم پزشکی که جزو مهم ترین بخش های دانشگاه و اساسی ترین قسمت های مرتبط با جان مردم به حساب می آید، بخش اورژانس 115 یا همان مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی است که با توجه به اهمیت فعالیت آن، کارکنانش نیازمند حضور در دوره های تخصصی و پیشرفته بوده و مدیران آن نیز باید با حضور در آموزش ها و دوره های موردنیاز نسبت به امورات محوله توجیه شده و توانمندی های کافی برای حضور در عرصه مدیریت حوادث و اورژانس را کسب کنند.

مدیریت به عنوان قلب فعال سازمان است و بدون حضور مدیری توانمند و آگاه به فعالیت های مربوطه در سازمان و بخش های مختلف نمی توان شاهد پاسخ دهی مناسب در این خصوص شد. حال اینکه محل فعالیت و نحوه فعالیت آن مدیر به طور مستقیم با جان و دارایی های مردم سر و کار داشته باشد و هر خطا و قصوری شاید منجر به پشیمانی هایی شود که دیگر نتوان آن را جبران کرد.

در حال حاضر در سطح شهر ارومیه که عنوان مرکز آذربایجان غربی را یدک می کشد، 18 پایگاه اورژانس شامل 10 پایاه شهری و 8 پایگاه جاده ای فعالیت دارند که آخرین مرکز فعال شده و به تعبیری یکی از مهم ترین پایگاه های فعال در این بخش مربوط به پایگاه اورژانس جاده ای فرودگاه ارومیه است.

ولی مهم ترین بحثی که در فعال سازی پایگاه اورژانس جاده ای فرودگاه ارومیه مورد توجه بوده، بکارگیری مدیر توانمندی است که گویا مسئولین دانشگاه علوم پزشکی استان در این امر اندکی سستی به خرج داده و فردی دارای مدرک نامرتبط با مباحث پزشکی و اورژانس جاده ای را برای مدیریت این پایگاه حساس برگزیده اند.

مدیر این پایگاه که دارای مدرک روانشناسی بوده و به نظر می رسد بعد از اتمام فعالیت در یکی از مراکز درمانی روستایی در حومه ارومیه به عنوان مدیر مرکز اورژانس فرودگاه برگزیده شده است، متاسفانه گویا دارای سابقه نه چندان درخشان و جالب توجه در امر خدمت رسانی به مردم است و به دلیل همین موارد بوده که توسط مدیران سابق بالاجبار کنار گذاشته شده است.

حال این سوال در ذهن خطور می کند که آیا بکارگیری چنین فردی در پست مهم مدیریت پایگاه اورژانس جاده ای آن هم در فرودگاه ارومیه که به عنوان فرودگاه بین المللی شناخته می شود و هر هفته پروازهای مختلف داخلی و خارجی را به خود می بیند، می تواند جالب توجه باشد؟ و اینکه آیا مسئولین دانشگاه علوم پزشکی استان در انتخاب وی توجهات لازم را داشته اند یا اینکه روابط جایگزین ضوابط بوده و تنها توجه مسئولین نیز روابط خاص بوده است؟

مردمی که پس از داشتن پروازی کوتاه یا بلندمدت با مراجعه به مرکز فوریت های پزشکی فرودگاه انتظار رسیدگی به امورات پزشکی خود را دارند با چه امیدی شاهد پاسخ های غیرکارشناسی مدیری باشند که بدون اطلاعات اورژانسی پای در عرصه خدمت رسانی گذاشته و جایگاه مدیریت در این عرصه را به دست آورده است؟

نکته پایانی در این امر نیز این است که دانشگاه علوم پزشکی استان در بخش های مختلف تخصصی خود اعم از کارشناسان پرستاری، فوریت های پزشکی، اتاق عمل، و البته تحصیل کردگان بخش پیراپزشکی و کاردان فوریت های پزشکی با کمبود نیرو مواجه نیست که خود می توانند به عنوان مدیر و مسئول در بخش مربوطه خود به کارگیری شوند.

حال باید دید که مدیران دانشگاه و اورژانس استان پاسخی برای چنین اقدامی دارند یا اینکه باید منتظر ماند و دید که اقدامات مشابه این رخداد در بخش های دیگر دانشگاه نیز رخ خواهد داد.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.