در دنیای امروزی که پیشرفت های نسل جدید دچار دگرگونی شده و به نوعی زندگی عموم مردم با تغییر رویه به سوی ماشینی شدن می رود، خطرات پیش روی انسان ها نیز دچار تغییرات فراوان شده و کم کم به سمت و سوی ماشینی شدن و اتفاقات مرتبط با زندگی ماشینی می رود.
در این میان، استفاده از وسایل نقیه و انتقال مردم با استفاده از این وسایل یکی از خطرات جدی در زندگی محسوب می شود که روزانه چندین نفر را در سراسر جهان به کام مرگ کشانده و خانواده هایی را داغدار می کند.
در ایران نیز آمار و ارقام مختلف در خصوص جان باختگان تصادفات رانندگی، با وجود تفاوت های چشمگیر، دل نگرانی های مردم و مسئولین را موجب شده و زمینه اعلام راهکارهای مختلف مواجهه و مقابله با این حوادث را فراهم ساخته است.
اما این آمار و ارقام و البته هشدارهای پیشگیری از سوانح و حوادث در آذربایجان غربی به عنوان یکی از سانحه خیزترین استان های کشور و البته دارنده جاده های خطرناک و گاها صعب العبور برای رانندگان بی تجربه تفاوت های زیادی با سایر استان ها و مناطق کشور داشته و همین امر موجب شده تا توجه مردم و رانندگان به فرهنگ صحیح استفاده از وسایل نقلیه و شیوه صحیح رانندگی را جلب سازند.
67 درصد از کشته شدگان سوانح، افرادی دارای تحصیلات پایین تر از راهنمایی هستند
اخیرا نیز در ادامه اعلام آمار تصادفات و متوفیان این سوانح در استان، پیمان آرامون مدیر حمل و نقل و ترافیک استان در سخنانی اظهار داشته است: در 3 ماهه نخسات سالجاری شاهد کاهش تلقات سوانح رانندگی در داخل شهرها بوده ایم به طوری که تعداد متوفیان این حوادث از 29 نفر در 3 ماهه نخست سال گذشته به 25 نفر در مدت مشابه سالجاری رسیده است.
وی، همچنین تعداد کشته شدگان در مسیرهای روستایی استان را نیز 16 نفر اعلام و خاطرنشان کرد: این تعداد نسبت به مدت مشابه سال گذشته دارای 3 نفر کاهش است که در این زمینه نیز فرهنگسازی های ارائه شده دارای تاثیرات خوبی بوده است.
البته آرامون این نکته را نیز گفته که بر اساس آمار اعلامی از سوی پزشکی قانونی استان شاهد این امر هستیم که 67 درصد از کشته شدگان سوانح رانندگی را افراد دارای تحصیلات پایین تر از دوران راهنمایی بوده اند.
مدیر حمل و نقل و ترافیک آذربایجان غربی، نقش تحصیلات و آگاهی های مردم از قوانین رانندگی در کاهش تلفات جاده ای و تصادفات رانندگی را غیرقابل انکار دانست و تصریح کرد: مسئله آموزش قوانین برای دارندگان تحصیلات پایین باید مورد توجه بیش از پیش مسئولین باشد تا شاهد اثربخشی این آموزش ها در ارتباطات اجتماعی و همچنین در نتایج ناگوار اجتماعی باشیم.
در همین راستا، علی اسلامنور سرپرست معاونت عمرانی استانداری آذربایجان غربی نیز اشاره ای به تاثیرات ساخت تراموا در ارومیه و شهرهای استان داشته و چنین ابراز کرده که باید با تجهیز شهرها به امکانات روز حمل و نقل و بالا بردن امکانات عمومی در راستای کاهش حوادث رانندگی تلاش شود.
وی، لزوم بهره مندی از اتوبوس ها و ناوگان حمل و نقل عمومی جدید را مدنظر قرار داده و گفت: متاسفانه در برخی شهرها نظیر ارومیه شاهد بالا بودن عمر ناوگان عمومی هستیم و همین امر زمینه استفاده بیشتر مردم از وسایل نقلیه شخصی را موجب می شود که باعث بالا رفتن تصادفات و سوانح رانندگی خواهد شد.
نکته اساسی در گفته های این مسئولین را می توان چنین بیان کرد که اگر جایگاه فرهنگسازی در میان عموم مردم نادیده گرفته شود و همچنان که تا امروز شاهد نبود زمینه سازی برای بالا رفتن فرهنگ مردم در استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی بوده ایم، از این پس نیز چنین رفتاری را نظاره گر باشیم باید در آینده روند افزایشی تصادفات را شاهد باشیم.
همچنین اگر مسئولین عزیز ساخت تراموا و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی را در دستور کار قرار دهند باید به این امر توجه ویژه داشته باشند که شاید استفاده پایین مردم از ناوگان حمل و نقل عمومی به دلیل بالا بودن زمان انتقال این ناوگان و نبود برخورد مناسب از سوی رانندگان باشد.
نکته پایانی در این زمینه اینکه باید ساز و کاری از سوی مسئولین مربوطه انجام شود تا فرهنگ استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی با استفاده از آموزش های ارائه شده بالا رود.
انتهای پیام/