دانستنی ها

دانستنی های کامپیوتر/زندگی/جهان و ...

دانستنی ها

دانستنی های کامپیوتر/زندگی/جهان و ...

احیاء و مالچ پاشی بیولوژیک مناطق ریزگردخیز دریاچه ارومیه

درباره معضل ریزگردها در آذربایجان غربی اظهار کرد: مشکل ریزگردها در استان از دو منشاء داخلی و خارجی قابل بررسی است که اصلی ترین عامل آلودگی خارج از استان و کشورهای منطقه بخصوص عراق می باشد.

وی با بیان اینکه حل و برطرف کردن این مشکل از حیطه وظایف استان خارج است، افزود: این مسئله مشکلی بین المللی و منطقه ای است که باید با همکاریهای بین المللی و منطقه ای حل شود که در این خصوص در سال های گذشته معاهدات بین کشورهای منطقه و به محوریت ایران بسته و همکاریهایی نیز شروع شد.

سرپرست معاونت نظارت و پایش اداره کل محیط زیست آذربایجان غربی گفت: در خصوص احیاء بیولوژیک و مالچ پاشی بیابان های اطراف کربلا و احیاء تالابهای عراق فعالیت هایی در حال شکل گیری بود که متاسفانه با شروع ناآرامی های منطقه و مشکلات امنیتی و نظامی بوجود آمده ، برنامه ها و معاهدات پیگیری نشد.

موسوی ادامه داد: خشکسالی ها و تغیر اقلیم نیز باعث شد که مشکل ریزگردها در این منطقه تشدید شود.

وی همچنین با اشاره به موضوع ریزگردهای داخل استانی یادآور شد: این موضوع از دو جنبه قابل بررسی است که یکی ریزگردهای ناشی از خشک شدن دریاچه ارومیه و دومی ریزگردهای ناشی از مناطق دیگر آذربایجان غربی است.

دبیر کارگروه مخاطرات زیست محیطی آذربایجان غربی تصریح کرد: در خصوص ریزگردهای دریاچه ارومیه اداره کل محیط زیست استان اقدام به انجام برنامه عملیاتی احیاء بیولوژیک با کاشت گیاهان بومی منطقه کرده و همچنین مالچ پاشی بیولوژیک در منالق تولید گردوغبار در دستور کار قرار دارد که ریزگردهای موجود در محل تثبیت شود.

موسوی اظهار کرد: همچنین شهرداریهای استان مکلف شده اند تا جهت کاهش اثرات ریزگردها در اطراف شهرها کمربند سبزایجاد و یا تقویت کنند.

وی گفت: در مناطق دیگر هم مسئولیت تثبیت گردوغبار با سازمان جنگل ها مراتع آبخیزداری و سازمان جهادکشاورزی است.

سرپرست معاونت نظارت و پایش اداره کل محیط زیست استان اظهار کرد: در خصوص اندازه گیری و گزارش آلودگی هوای ناشی از این ریزگردها، محیط زیست استان با 8 ایستگاه سنجش آلودگی هوای موجود خود اقدام به اندازه گیری این آلاینده ها کرده و در مواقع لازم با صدور اطلاعیه های لازم میزان خطرات و مشکلات سلامتی ناشی از آن را به مسئولین و مردم منطقه گزارش می کند.

وی ادامه داد: همچنین در مواقع لازم با حضور سازمانهای مرتبط مانند مدیریت بحران ، دانشگاه علوم پزشکی ، هواشناسی و منابع طبیعی استان کمیته بحران تشکیل می شود.

موسوی با اشاره به اینکه تاکنون در خصوص مناطق بحرانی تولید ریزگردها مطالعه کاملی انجام نشده و مطالعات ماههای آینده مناطق درگیر پدیده مناطق و نقاط تولید ریزگردهای داخلی را شناسایی خواهد کرد، یادآور شد: در داخل دریاچه ارومیه 5 منطقه گردوغبار خیز و ناحیه بحرانی شناسایی شده که این نقاط هر روز نیز وسعت بیشتری پیدا می کند.

دبیر کارگروه مخاطرات زیست محیطی استان با اشاره به عوامل مؤثر در ایجاد ریزگردها، تصریح کرد: مهم ترین علل رخداد ریزگردها تغییر اقلیم ، مدیریت ناصحیح منابع آب در منطقه ،خشکسالی های سالهای اخیر، استفاده نادرست از منابع طبیعی، تخریب مراتع و خشک شدن تالابهاست.

وی افزود:همچنین برداشت های بیشتر از حد از منابع آبهای سطحی و زیرزمینی و حتی مشکلات امنیتی به وجود آمده در منطقه که باعث شد مدیریت حوزه های آبخیز منطقه با مشکل مواجه شود و نقاط حادثه خیز افزایش پیدا کند از جمله دیگر عوامل مؤثر است.

موسوی ضمن بیان مهمترین اقدامات محیط زیست،عنوان کرد: مهم ترین اقدامات محیط زیست استان در سال جاری در خصوص ریزگردها اقدام به احیاء بیولوژیک منطقه گردوغبار خیز و مالچ پاشی بیولوژیک در داخل دریاچه در منطقه جبل کندی ارومیه جهت تثبیت شن های روان و اندازه گیری آنلاین ریزگردها در پنج شهر سردشت، ارومیه ، بوکان، سلماس و خوی با 8 ایستگاه است.

سرپرست معاونت نظارت و پایش اداره کل محیط زیست آذربایجان غربی خاطرنشان کرد: اندازه گیری آفلاین در شهرستان پیرانشهر، گزارش آلودگی هوا به صورت لحظه ای به سازمان های مسئول و مردم، برگزاری دوره های آموزشی به تشکل های مردم نهاد، ارگانهای دولتی و مسئول در خصوص آلودگی هوا و کارکنان محیط زیست در خصوص مقابله با اثرات گردوغبار از جمله دیگر اقدامات است.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.