دکتر محمدحسین رجبی دوانی، محقق و پژوهشگر دینی در جمع دانشجویان بسیجی شرکت کننده در طرح ولایت (خط امام) بسیج دانشجویی آذربایجان غربی گفت: تمامی خواص امروزی تا جایی برای مردم ما ارزش و اهمیت دارند که با ولایت همراه باشند.
وی با بیان این که معیار برای مردم همراهی با ولایت است، افزود: مردم اگر ببینند کسی با ولایت زاویه پیدا کرده است نمی گویند چون فرزند فلان شهید است و با چون از یک بیت معظم است هر چه بگوید درست است.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: بعد از گذشت مدتی از فتنه به جز عده ای فاسد و منحرف اکثریت مردم و حتی کسانی که به فتنه گران رای داده بودند بازگشتند و بصیرتی که خدا به آن ها داده بود موجب شد از حقیقت مطلع شوند.
رجبی دوانی اضافه کرد: فتنه گران تلاش کردند القا کنند تحریم های سختی که در حوزه های مختلف از جمله دارو و مواد غذایی وضع شده بود بخاطر دولت قبلی است، در حالی که خود امریکایی ها گفتند سران فتنه نامه نگاری کرده و درخواست نموده اند تا فشار اقتصادی بر روی کشور افزایش یابد تا نظام از بین رود؛ آگاه باشیم که خیانت فتنه گران تا اینجا رسیده بود.
وی ادامه داد: یکی از همین افراد خائنی که اخیرا مشخص شد در زندان هم دست از فتنه گری برنمی دارد در آن مقطع زمانی دوره گردی کرده بود تا اربابانش را وا دارد که تحریم های علیه نظام را بیشتر کنند.
این پژوهشگر دینی در بخش دیگری از سخنانش با مرور وقایع دوران امامت امام مجتبی (ع)، اظهار کرد: بدترین مقطعی که در تاریخ اسلام برای اهل بیت )علیهم السلام اجمعین) پدید آمد موقعیت امام مجتبی (ع) است.
رجبی دوانی تصریح کرد: امام مجتبی (ع) به خواست خود مردم کوفه خلافت را بر عهده گرفت و خود مردم بودند که پس از انتشار خبر شهادت مظلومانه امیرالمومنین (ع) با ایشان بیعت کردند، اما به محض که دیدند سیاست های پدر بزرگوارشان در مقابل معاویه را دنبال می کنند، حضرت را رها کردند.
وی در ادامه اظهار کرد: امام مجتبی (ع) به عنوان نواده پیغمبر (ص) جایگاهی معنوی بین مردم داشت و معاویه نتوانسته بود ایشان را تخریب کند، به همین جهت معاویه ملعون احساس کرد اگر امام مجتبی (ع) فرصت داشته باشد آن چرا که وی رشته کرده بود پنبه خواهد کرد.
این استاد دانشگاه افزود: معاویه با 60هزار نفر به سوی مرزهای امام مجتبی (ع) هجوم آورد و وقتی امام (ع) با خبر شد مردم را برای مقابله فرا خواند اما کسی جواب نداد.
وی ادامه داد: آن دوران در چنین مواقعی توسط رهبر جامعه اعلام عمومی می شد و بزرگان و خواص و اشراف قبائل اعلام آمادگی می کردند، توده ها هم به تبع آنان می گفتند اماده ایم.
رجبی دوانی تصریح کرد: پس از این که به دعوت امام (ع) پاسخ ندادند فردی به نام علی ابن حاتم طایی به پا خواست و خطاب به مردم اعتراض کرد که شما در وقت شعار زبان درازی دارید اما در وقت عمل چون موش ها به سوراخ می روید، کسی که شما را فرا می خواند فرزند پیغمبر و کسی است که خود شما با او بیعت کرده اید؛ که پس از این اعتراض عده ای جمع شدند.
وی افزود: شیخ مفید در مورد لشگری که برای امام (ع) جمع شده بود می نویسد این افراد عده ای بودند از شیعیان امیرالمومنین (ع)، کسانی که در رودروایسی قرار گرفته بودند، عده ای که صرفا بخاطر همراهی با روسای قبائلشان امده بودند، خوارج که نبرد با معاویه را زیر هر پرچمی جایز می دانستند و همچنین عده ای غنیمت طلب.
این پژوهشگر دینی در ادامه اظهار کرد: امام مجتبی (ع) در مدائن پایتخت سابق ایران خواستند که این ها را امتحان کنند و به همین جهت سخنانی را ایراد کردند که با آن سخنان تصفیه صورت بگیرد اما آن ها نگذاشتند سخنان حضرت تمام شود و رفتند داخل خیمه و آن را غارت کردند.
وی تصریح کرد: یکی از آن ملعون ها امام (ع) را مجروح کرد و زمانی که ایشان در حال مداوا بودند سران لشگر به معاویه نامه نوشته بودند که امام را زنده می خواهی یا مرده، معاویه نامه ها را برای امام (ع) فرستاد که آیا با این ها می خواهی به جنگ من بیایی و به دروغ پیشنهاد صلح داد.
این استاد دانشگاه اظهار کرد: معاویه هم مانند امریکای امروز است و به دروغ از صلح دم می زند، دیدیم که حضرت آقا به خوبی دستش را خواندند و وقتی امریکا از صلح دم می زد فرمودند دستی چدنی از آستانی مخملی بیرون آمده است.
وی افزود: معاویه یقین داشت امام مجتبی(ع) پیشنهاد صلح را قبول نمی کند و معاویه به دنبال این بود که با شکست حضرت اصل امامت را نابود کند.
رجبی دوانی ادامه داد: وقتی پیشنهاد صلح را گرفت با حالت زخمی در جمع آن لشگر که سازمانش از هم پاشیده بود حاضر شد و گفت در این پیشنهاد صلح نه خیر دنیا هست نه آخرت من به تنهایی نیز می دانم چگونه خدای خود را عبادت کنم و بخاطر شما است که می گویم؛ اگر رضای خدا و خیر آخرت را می خواهید به جنگ او برویم ولی اگر دنیا و باقی ماندن در دنیا و لذات دنیا را ترجیح می دهید پیشنهاد او را بپذیرید که فریاد بر آمد دنیا را می خواهیم.
وی ضمن اشاره به ولایت پذیری ملت ایران اظهار کرد: مردم ما با حماسه 9 دی، حماسه های 22 بهمن، حماسه پرشکوه شهدای مظلوم غواص نشان دادند هرگز اجازه نمی دهند کشور ما، مردم ما رهبر ما در موقعیت امام مجتبی (ع) قرار بگیرد.
رجبی دوانی خاطرنشان کرد: به کسی اجازه نمی دهیم برای توجیه عملکرد خود، ما را با مردم دوران سخت امام مجتبی (ع) مقایسه کند، دورانی که پس از آن برای هیچکدام از امامان مظلوم ما پیش نیامد.