در حالی موضوع استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی شهری و کاهش استفاده از خودروهای شخصی و تکسرنشین، از گذشته مورد تأکید مسئولان بوده که متاسفانه ظاهرا هنوز زیرساخت توسعه این ناوگان عمومی آنطور که باید در ارومیه آماده نشده است و الزاماتی نظیر برخورد مناسب با مسافران و سرعت جابهجایی هنوز از طرف برخی از رانندگان این وسایط نقلیه عمومی رعایت نمی شود.
به همین منظور خبرنگار اروم نیوز برای انعکاس برخی نارضایتی هایی که از سوی شهروندان در خصوص مشکلات این وسیله حمل و نقل عمومی در شهر ارومیه وجود دارد به سراغ مدیرعامل سازمان اتوبوس رانی شهرداری ارومیه رفته و با وی درباره درباره مسائل و مشکلات مربوطه گفت و گو کرده است که در زیر می خوانید.
اروم نیوز: به صورت کلی سازمان اتوبوسرانی ارومیه از زمانی که شما تصدی این مسئولیت را برعهده گرفته اید چه خدماتی در شهرستان ارومیه داشته است؟
ناصر سعید آبادی: بنده
حدود شش ماه است که خدمتگذاری در سازمان اتوبوسرانی ارومیه را برعهده دارم
و در شروع این مسئولیت خطیر ساماندهی خطوط ، توجه ویژه به نظافت اتوبوس
ها و تکریم شهروندان گرامی در دستور کار سازمان قرار گرفته است.
سامان
دهی واحد بازرسی و نظارت با تغییر رویه اعمال خسارت ها و صدور اخطاریه ها،
اقدام در جهت واگذاری تعمیرگاه به بخش خصوصی جهت خدمات دهی بیشتر، تشکیل
کمیته برنامه ریزی و برگزاری مستمر جلسات هفتگی به منظور رسیدگی به مشکلات
شهروندان در خصوص نحوه خدمات دهی اتوبوس ها و برنامه ریزی خطوط، تقوت واحد
بازرسی و غیره
اروم نیوز: مدت زمان استراحت اتوبوس ها در ایستگاه ،مبدا، ومقصد چقدر است؟
سعیدآبادی: مدت زمان توقف اتوبوس ها در ایستگاه های مبدا و مقصد متغیر بوده و منوط به میزان اتوبوس های خط مربوطه دارد ولی به طور متوسط از 3 الی 7 دقیقه مدت زمان توقف اتوبوس ها در ایستگاه های مبدا و مقصد می باشد.
اروم نیوز: در پاسخ به درخواست مردم برای افزایش سرعت اتوبوس ها چه پاسخ قانع کننده ای دارید؟
سعیدآبادی:
درخواست شهروندان عزیز برای افزایش سرعت اتوبوس ها و کاهش زمان سفر
درخواست به حق بوده و حق شهروندی است و بنده نیز همیشه دغدغه این موضوع را
داشته ام و دارم و کاهش زمان سفر مسافران عزیز با افزایش سرعت اتوبوس ها در
چارچوب مقررات راهنمایی و رانندگی و مقررات ایمنی می تواند فرهنگ استفاده
از وسایط نقلیه را افزایش و خدمات دهی مناسبی به شهروندان محترم فراهم
سازد.
اما یکی از چالش های پیش رو ی این امر ترافیک معابر و خطوط شبکه
اتوبوسرانی می باشد که زمانبندی اتوبوس ها را کلا مختل و دچار بی نظمی می
نماید و هرچه سازمان برنامه ریزی نماید که زمانبندی تعریف شده کمتر گردد
قطعا در بین مسیر وجود ناگهانی تصادف خیابانی و ترافیک این برنامه زمانبندی
را افزایش خواهد داد که وجود خطوط ویژه اتوبوس در بعضی معابر می تواند
مشکل مذکور را تا حدودی حل نماید که این موضوع بارها از مبادی ذیصلاح
درخواست شده است که به لحاظ وضعیت خاص معابر به جهت کم عرض بودن آنها هنوز
منتج به نتیجه نشده و درصورت موافقت می تواند رضایت شهروندان گرامی رادر پی
داشته باشد.
اروم نیوز: بطور کلی چند دستگاه اتوبوس در ارومیه از رده خارج وباید تعویض شود؟
سعیدآبادی: بیش از 60 درصد از ناوگان اتوبوسرانی ارومیه فرسوده می باشد و میانگین عمرناوگان در شهر ارومیه بیش از ده سال است که می بایست نسبت به نوسازی و تبدیل به احسن اتوبوس های فرسوده اقدام گردد که به دلیل اینکه سهمیه نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی اتوبوس بصورت کشوری از سوی وزارت کشور ابلاغ می شود لذا پیگیری های لازم در چند سال اخیر مستمرا انجام پذیرفته و امیدواریم که بزودی این امر محقق و شاهد نوسازی ناوگان اتوبوسرانی ارومیه باشیم.
اروم نیوز: آیا حضرتعالی برای رفت آمد از اتوبوس استفاده می کنید؟
سعیدآبادی: بنده به دلیل موقعیت محل سکونتم با لاجبار تا محل کارم از وسیله نقلیه اداری استفاده می نمایم ولی خانواده اینجانب همیشه در سفرهای درون شهری خود از اتوبوس استفاده می نمایند.
اروم نیوز: چند اکیب بازرسی برای نظارت بر کار خطوط حمل ونقل عمومی اتوبوس های ارومیه در حال فعالیت هستند؟
سعیدآبادی: 4 دستگاه خودروی گشت و بازرسی و دو دستگاه خودروی گشت نامحسوس در قالب 6 نفر بازرس سیار و 9 نفر بازرس ثابت در نواحی نه گانه مستقر در پایانه ها وظیفه کنترل و نظارت در نحوه فعالیت ناوگان اتوبوسرانی را برعهده دارند در کنار این اکیپ ما تعدادی از شهروندان نیز بصورت بازرس افتخاری در این امر ما را یاری می کنند.
اروم نیوز: در سال جاری چند مورد شکایت به دفتر ارزشیلبی عملکرد سازمان اتوبوس رانی ارومیه گزارش شده است؟
سعیدآبادی: در شش ماهه اول سال جاری 26 فقره شکایت مردمی به دفتر بازرسی و رسیدگی به شکایات گزارش شده است که تماما با حضور شاکیان و راننده در کمیته انظباطی سازمان مطرح که برحسب تخلف حکم مربوطه صادر و اجرا گردیده بطوریکه 4 فقره کارت اتوبوسرانی رانندگان متخلف برای رای هیات محترم انضباطی ابطال و از فعالیت آنها جلوگیری بعمل آمده و در این مدت 825 مورد اخطاریه در بازرسی ها انجام یافته از سوی بازرسان به رانندگان متخلف صادر گردیده است.
اروم نیوز: برخی همشهریان از اخذ کرایه اضافی توسط برخی رانندگان اتوبوس ها ابراز گلایه می کنند پاسخ شما دراین خصوص چیست؟ وهمین طور در مورد برخورد نامناسب برخی رانندگان اتوبوس با مسافرین نیز نارضایتی هایی در بین مردم وجود دارد اگر امکان دارد توضیحاتی ارائه بفرمایید که چه برخوردی با این رانندگان متخلف صورت میگیرد؟
سعیدآبادی: اخذ کرایه اضافی قطعا تخلف محسوب می شود و درصورت مشاهده با متخلفان به شدت برخورد می شود و لیکن از آنجایی که سازمان در جهت رفاه حال شهروندان گرامی با هزینه کرد بسیار بالا اقدام به نصب دستگاه های کارت بلیط الکترونیکی در اتوبوس ها نموده انتظار دارد مسافران با تهیه کارت بلیط الکترونیکی که در تمام گیشه های نظارتی مستقر در پایانه های عطایی، ولایت فقیه رودکی ،پنجراه، خیابان امام (ره) موجود می باشد فرصت سودجویی به افراد متخلف را ندهند چراکه استفاده از کارت بلیط الکترونیکی علاوه بر کاهش زمان سفر مدیریت هزینه ها آرامش خاطر مسافران برای کسر هزینه کرایه برابر تعرفه مصوب و کاهش تخلافات اخذ کرایه اضافی را در پی خواهد داشت.
با این حال هرچند که توصیه ما همیشه استفاده از کارت بلیت الکترونیکی است ولی باز اگر راننده ای نسبت به اخذ کرایه اضافی اقدام نمود شهروندان می توانند از طریق سامانه 3000149149 و شماره تلفن 32331910موضوع را با ارائه کد اتوبوس به سازمان گزارش تا در اسرع وقت رسیدگی و اعلام نتیچه گردد.
رعایت اخلاق و رفتار مناسب در برخورد با مسافران از الزامات مورد ابلاغی بر رانندگان بوده و همیشه به ان تاکید و نظارت شده است ما خدمتگزار شهروندان هستیم و تکریم آنها از وظایف ما و تمام فعالان ناوگان اتوبوسرانی ارومیه می باشد.