بنا بر قول متقن و مکتوب عزاداری در ایام ماه محرم الحرام و در سوگ آل الله(ع) امری پسندیده و شایسته است و جزء اموراتی محسوب می شود که هر شخصی می تواند با انجام آن در مسیر سعادت دنیوی و اخروی قدم بردارد.
در مکتب ایران اسلامی نیز مساجد به عنوان پایگاه اصلی تجمع مردم و نیز به مثابه محلی برای آغاز فعالیت های دینی و سیاسی. حال اینکه باید در شرایط کنونی هم نیاز به پر شدن مساجد برای اعلام وحدت امت اسلامی جزو اصول اساسی به شمار می آید.
با نگاهی به گفته های بزرگان دینی و سیاسی در خصوص جایگاه مسجد در کشور و نظام اسلامی نیز این امر روشن می شود که تمام بزرگان کشور بر لزوم توانمندسازی و بالا بردن سطح توانایی های مختلف مسجد در حوزه های دینی، سایسی، اجتماعی و اقتصادی تاکید دارند و ضرورت توجه به این موضوع را امری لازم می دانند.
اما با گذشت زمان و مشاهده برخی تغییرات در نحوه برپایی تکایا و خیمه های عزاداری توسط برخی نهادها، متاسفانه هیئات مذهبی مستقر در مساجد نیز دچار این نگاه نادرست شده اند که حضور در خیابان ها و اقدام به برگزاری عزاداری های آن چنانی در میان حضور انبوه مردم می تواند زمینه شهرت کاذب را برای آن ها به همراه داشته باشد و به این ترتیب می توانند نام هیئت را بر سر زبان ها جاری سازند.
حال بدتر از همه اینکه این اقدام نه چندان جالب و مناسب علاوه بر اینکه آرامش و آسایش شبانه شهر را برهم می زند، در محل هایی که بیمارستان ها و درمانگاه ها دایر هستند نیز می تواند موجب سلب سلامتی و شاید وخیم تر شدن اوضاع بیمارانی شود که در انتظار معالجه و مداوای خود هستند.
شاید مشاهده عزاداری خیابانی از پنجره های بیمارستان های مسیر عزاداری در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی برای بسیاری از بیمارانی که در بستر خوابیده اند آرزویی زیبا باشد اما یقینا این آرزو تنها برای ساعات روز و زمانی است که خواب و آرامش شبانگاهی بیمارستان تمام شده و دیگر کسی از درد و رنج بیماری نیاز به خواب ناآرام ندارد.
متاسفانه هرشب با گذر از خیابان های اصلی و فرعی شهر مشاهده می شود که هیئات عزاداری در قالب دستجات زنجیرزنی و سینه زنی مساجد را خالی گذاشته و در اقدامی ناآگاهانه و نادرست در میان خودروهای عبوری به نمایش توانایی های صوتی و سایر توانمندی های هیئت خود هستند.
اینکه نماینده ولی فقیه در استان، نماینده مردم استان در مجلس خبرگان رهبری، تمام فعالان دینی و فرهنگی، کارشناسان و اساتید حوزه دین استان و کشور در سخنان خود تاکیدات فراوانی بر لزوم بهره گیری هیئات از ظرفیت مساجد و دوری از نمایش های شبانه خیابانی دارند، باید تلنگری بر مسئولین هیئات مذهبی و نیز مدیران استانی و شهرستانی این هیئات بزند که تشکیل هیئت های مسجدمحور ارجح بر خیابان گردی است.
بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در این خصوص می تواند راهگشا و راهنما باشد چراکه ایشان نیز در فرمایشات خویش تاکید بر حفظ اصول عزاداری را مقدم بر هر عملی می دانند و به طور یقین انجام چنین اقداماتی در مخالفت صریح با اصول عزاداری است.
به هر ترتیب شاید هیئات عزاداری بتوانند با راهنمایی های مسئولین مربوطه مسیر درست را در پیش گرفته و از ایجاد تنش و ناآرامی های روحی و عصبی در سطح شهر دوری کنند تا به این ترتیب شاهد رشد فرهنگ عزاداری های صحیح و مردمی باشیم.
انتهای پیام/