دانستنی ها

دانستنی های کامپیوتر/زندگی/جهان و ...

دانستنی ها

دانستنی های کامپیوتر/زندگی/جهان و ...

آدامس در کارخانه چگونه تولید می شود؟

آدامس فرآورده ای است جویدنی که ماده اصلی آن صمغ پایه مصنوعی و یاصمغ طبیعی است و بر اساس نوع آن سایر مواد از جمله شکر و گلوگز مایع و یا شیرین کننده ها و مواد افزودنی مجاز، تحت شرایط بهداشتی به نسبت های مشخص ، به آن افزوده می شود.بسته به نوع صمغ پایه مصرفی، آدامس به انواع جویدنی CHEWING GUM و بادکنکی BUBBLE GUM دسته بندی می شود، که وجه تمایز درقابلیت باد شدن نوع بادکنکی است. همچنین هر یک از انواع آدامس میتواند به صورت مغزدار یا پوشش دار نیز تولید شود.

صمغ پایه مصنوعی
صمغ پایه عمدتاٌ پلی مری است که به آن موادی مانند پر کننده ها TEXTURIZERS،نرم کننده هاSOFTNERS،امولسیفایرها ،آنتی
اکسیدانها ومواد ضد چسپندگی ANTI TACKING AGENT به دندان افزوده می شود.میزان مواد پر کننده صمغ پایه شامل کربنات کلسیم ،کربنات منیزیم و یا سیلیکات منیزیم ( تالک 3 ) ، نباید در انواع جویدنی ، بیشتر از 25 در صد و در انواع بادکنکی ، بیشتر از 38 درصد وزن کل صمغ باشد.

صمغ طبیعی
صمغ طبیعی (سقز) اولئورزینی است که از تنه درخت استحصال ، وسپس ،فرآوری می شود که در ایران از درختی به نام بنه (ون) از خانواده پسته وحشی PISTACIA ATLANTICA بدست می آید.میزان کربنات کلسیم در صمغ طبیعی (سقز) نباید بیشتر از یک در صد وزن کل آن باشد.

پوشش آدامس
لایهً نازک ،براق و شکننده ای است که می توان انواع آدامس را با آن پوشش داد این پوشش معمولا از شربت شکر یا شیرین کننده ها ،رنگها و طعم دهنده های مجاز ، تغلیظ کننده ها وبراق کننده ها تشکیل می شود.
شکر
همان شکر سفید یا ساکارز
گلوکزمایع
شیرین کننده ها وحجم دهنده های مجاز خوراکی
شیرین کننده هاو حجم دهنده های مورد استفاده برای تولید آدامس عبارتند از : ایزومالت ، سوربیتول ، مانیتول، مالتیتول ، زایلیتول ، لاکتیتول ، ، استویا ، مالتو دکسترین ها ، پلی دکستروز ها ، فروکتو الیگوساکارید ها ، که میزان مصرف آنها با در نظر گرفتن عملیات خوب ساخت 1 می باشد. طبق استاندارد اتحادیه اروپا حد مجاز برخی از شیرین کننده ها به شرح زیر است :
1 آسه سولفام پتاسیم ، حداکثر 2000 میلی گرم در کیلو گرم
2 آسپارتام ، 5500 میلی گرم در کیلوگرم
3 سوکرالوز، 3000 میلی گرم در کیلو گرم
4 نمک آسپارتام- آسه سولفام، 2000 میلی گرم در کیلو گرم بر حسب آسه سولفام پتاسیم
اسانس های مجاز خوراکی
رنگهای مجاز خوراکی
اسیدهای آلی مجازخوراکی
اسید سیتریک
اسید مالیک
اسید تارتاریک
اسید استیک
اسیدلاکتیک
اسیداسکوربیک
اسید فوماریک
اسیدآلجینیک
اسیدگلوکونیک
تغلیظ کننده های مجازخوراکی
1صمغ های مجاز خوراکی
2 ژلاتین
3 پکتین
4 سدیم کربوکسی متیل سلولز
5 صمغ عربی
نرم کننده های مجاز خوراکی:
سوربیتول
2 لسیتین
3 روغن هاو چربیهای خوراکی خوراکی مایع
4 گلیسرین
آنتی اکسیدان های مجاز خوراکی
نشاسته خوراکی
براق کننده های مجاز خوراکی
موم کار نوبا
موم زنبور عسل
کاندلیلا
موم میکروکریستالین
پودر دکستروز
بسته به نوع آدامس ممکن است هر یک از افزودنی ها به آدامس اضافه گردد.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.