دانستنی ها

دانستنی های کامپیوتر/زندگی/جهان و ...

دانستنی ها

دانستنی های کامپیوتر/زندگی/جهان و ...

نخبگان ایرانی برای ماندن در کشور نیازمند انگیزه هستند

کسب مقام نایب قهرمانی جهان موفقیت بزرگی است که امسال نصیب تیم جوانان نجوم و علوم فیزیک ایران در کشور رومانی شده است.

وی افزود: حمایت و پشتبانی مادی و معنوی مسئولان و دولتمردان کشور مهمترین دغدغه جوانان نخبه ایرانی است که می تواند با ایجاد انگیزه و اشتیاق آنان را به سوی کسب موفقیت های علمی بیشتر کند.

علوی گفت: من مدت چهار سال برای رسیدن به مدال طلای المپیاد نجوم جهان تحقیق، تفحص و مطالعه کرده ام و جالب است بگویم که طی سه سال گذشته در مراسم تحویل سال نو و ایام تعطیلات نوروز در کنار خانواده ام نبوده ام و مرتبا در اردوهای علمی پژوهشی زمان صرف کرده ام.

وی ادامه داد: تیم 10 نفره ایران که به المیپاد جهانی نجوم در شهر سوچیاوای رومانی اعزام شده بود موفق شد با کسب 4 مدال طلا و 6 نقره پس از کشور میزبان بر سوی نایب قهرمانی این المپیاد قرار گیرد و این مقام در حالی به دست آمد که ما با 200 نخبه برتر جهان از 40 کشور در رقابت بودیم.

علوی گفت: البته ما می توانسیتم در جایگاه قهرمانی این المیپاد نیز قرار بگیریم ولی کشور رومانی با استفاده از امتیاز میزبانی این حق مسلم را از ما گرفت و تمامی حاضرین و کارشناسان حاضر در این رقابتها اذعان می کردند که حق ایران کسب مقام قهرمانی بود که به ناحق از ما گرفته شد.

وی افزود: قبل از کسب این مقام مهم در بدو ورود به کشور رومانی هیچ توجه خاصی به ما نمی شد و برخورد نسبتا سردی با ما داشتند ولی بعد از کسب مقام نایب قهرمانی تمامی تیم ها و نخبگان سایر کشورها به سراغ ما می آمدند و با اصرار و افتخار از ما می خواستند که با آنان عکس بگیریم.

علوی در ادامه از مسئول کشور خواست تا برای ایجاد انگیزه بیشتر در بین جوانان نخبه و فعالان علمی دست حمایت و همکاری را به سوی آنان دراز کنند.

وی افزود: مسئولان و حتی رییس جمهوری های کشورهای چین، هند، سنگاپور و رومانی پس از این المپیاد دیدارهای اختصاصی با نخبگان و جوانان خود داشتند و با اهدا جوایز 1200 دلاری، اعزام به تور علمی دو هفته ای به ناسای آمریکا سعی در ایجاد حس انگیزشی بیشتر داشته اند و متاسفم که چنین عملکردی در کشور ما انجام نمی گیرد و ما همچنان تنها و گمنام به فعالیت خود ادامه می دهیم.

وی گفت: خوشبختانه اگر حمایت خانواده و پدر و مادرم نبود شاید من به هیچ وجه نمی توانستم به این مدارج عالی علمی برسم و از همین جا دست آنان را می بوسم.

علوی گفت: مسئولان باید کاری کنند نخبگان ما در این کشور بمانند و برای مملکت خود خدمت کنند نه اینکه به دلیل عدم حمایت به کشورهای خارجی پناه برده و برای بیگانگان ارائه خدمت کنند و به قول زنده یاد دکتر حسابی که گفته اند: ایران جزیره استعداد است ولی به دلیل بی اهمیتی مسئولان نخبگان به جای ماندن در این جزیره قایق گذاشته اند که آن را ترک کنند که این امر جای بسی تاسف است.

وی افزود: متاسفانه عدم وجود بنیاد ملی نخبگان استان یکی دیگر از معضلاتی است که جوانان ما با آن مواجه هستند و من چون در تهران ساکن هستم بسیار تعجب کردم که چرا استان آذربایجان غربی از داشتن این بنیاد که شالوده اصلی توسعه علمی است بی بهره مانده و از مسئولان درخواست می کنم در این راستا اقدامات سریع و قابل قبولی را انجام دهند.

این جوان 18 ساله ارومیه ای که هم اکنون ساکن تهران است دیدارهای جداگانه ای نیز با استاندار و مدیر کل ورزش و جوانان داشته است.

استاندار آذربایجان غربی در دیدار با این جوان نخبه ضمن تبریک به مناسبت کسب مدال طلای المپیاد جهانی نجوم گفت: نخبگان ایران اسلامی امروز با اعتماد به نفس و خودباوری، در عرصه ها و رشته‌های علمی و ورزشی و میادین مختلف جهانی، افتخارآفرینی می کنند و موجب اعتلای نام ایران در جهان می شوند.

قربانعلی سعادت با بیان اینکه نخبگان نباید از حرکت در مسیر متعالی علم و دانش بازایستند نیز افزود: برخی مواقع نخبگان با مشکلات و مسائلی مواجه می شوند که ممکن است آنان را در ادامه راه علم آموزی و دانش اندوزی سست نماید اما جوانان باید با اراده و خودباوری این راه را ادامه دهند و اجازه ندهند، مشکلات موجب توقف حرکت های علمی آنان شود.

سعادت در ادامه سخنان خود با تاکید بر لزوم احیای بنیاد ملی نخبگان در استان گفت: متاسفانه این بنیاد در آذربایجان غربی هنوز فعال نشده است و ما در تلاش هستیم با معرفی دو تن از اساتید دانشگاهی شایسته و صلاحیت دار این بنیاد را در استان احیاء نماییم.

وی همچنین با استقبال از تاسیس و راه اندازی رصدخانه در استان گفت: آذربایجان غربی به جهت وجود نخبگان متعدد علم نجوم، ظرفیت و استعداد راه اندازی رصد خانه برای فعالیت دانشجویان و انجام امور پژوهشی و تحقیقاتی در این رشته علمی را دارد.

استاندار آذربایجان غربی همچنین از پیشنهاد راه اندازی مرکز تخصصی آموزش نخبگان المپیادی استان استقبال کرد.

مدیرکل ورزش و جوانان استان در دیدار با علوی اظهار کرد: مسئولان این استان به خصوص شخص استاندار نیز بر تشکیل بنیاد ملی نخبگان تاکید دارند و پیش از این نیز تلاش برای تشکیل آن شده است ولی تاکنون موفق به این امر نشده ایم.

علی خلیلی افزود: با تشکیل این بنیاد بسیاری از مسائل و دغدغه های علمی، پژوهشی جوانان فعال و نخبه استان حل می شود و ما نیز وظیفه داریم در خدمت جوانان و آینده سازان این مرز و بوم باشیم.

وی ادامه داد: وزارت ورزش و جوانان هیچگونه ردیف بودجه ای خاصی برای فعالیت حوزه جوانان در اختیار ما قرار نداده است و کار ما صرفا وظیفه نظارتی است ولی در این میان تمامی دستگاه ها و ارگانهای متولی وظیفه دارند در جهت حمایت از جوانان نخبه اقدامات کارسازی انجام دهند.

"علیرضا علوی" متولد سال 1375، اصالتا اهل ارومیه و در حال حاضر مقیم تهران می باشد.

کسب مدال طلا و نقره مسابقات کشوری نجوم، کسب مدال طلای جهانی المپیاد نجوم و کسب کاپ خلاقیت مسابقات جهانی المپیاد نجوم از جمله افتخارات او می باشد.

علوی به همراه تیم ملی دانش آموزی المپیاد علمی نجوم و اختر فیزیک ایران توانستند در المپیاد جهانی نجوم که مرداد ماه 93 در شهر سوچیاوای رومانی برگزار شد، مقام دوم جهان را پس از کشور میزبان کسب کنند.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.