دانستنی ها

دانستنی های کامپیوتر/زندگی/جهان و ...

دانستنی ها

دانستنی های کامپیوتر/زندگی/جهان و ...

چرا کسی به خودروهای به نمک نشسته در هشت روز کمک نکرد؟!

عصر امروز تصمیم گرفتم سری به سایت های خبری مختلف در راستای دریاچه ارومیه بزنم تا حداقل از تصمیم ها یا اقداماتی که شاید در گوشه و کنار درباره این دریاچه توسط مسئولین می شود و کسی از آنها مطلع نیست، باخبر شوم. در حال نگاه کردن به سایت های خبری مختلف بودم که ناگهان با موضوع جالبی در سایت ایران روبه به رو شدم که واقعا برایم جای خنده و تاسف را داشت.

گویا روز چهاردهم شهریور امسال یک خانواده سه نفره با خودروی کمپرسی برای گردش وارد دریاچه نمک ارومیه شدند. آنها ساعتی بعد قصد خارج شدن از محل را داشتند که خودرویشان در میان نمک ها گیر کرد و نتوانستند از این محل خارج شوند. مرد راننده با سازمان های مختلفی برای کمک گیری تماس گرفت اما هیچ کدام پاسخ درستی برای کمک ندادند. سرانجام او با کمک های مردمی بعد از هشت روز موفق شد خودروی خود و دو خودروی دیگر را که برای امدادرسانی وارد دریاچه شده و میان نمک گرفتار شده بودند از این محل خارج کند.

این مطلب سوالی را در ذهنم ایجاد کرد که مگر می شود مسئولینی که کمک رسانی و امداد را مسئولیت اصلی خود می دانند، این گونه با وضعیت خود بیگانه وبی تفاوت باشند؟

در این راستا خلیل ساعی مدیربحران استانداری آذربایجان شرقی در ارتباط با بی توجهی به امداد رسانی به کسانی که خودرو های آنها در دریاچه نمک گرفتار شده بود، گفت: حادثه گیرافتادن خودروی این شهروند تبریزی در حوزه استان آذربایجان غربی رخ داده بود، اما وقتی امدادگران تبریز در تماس تلفنی متوجه این کمک خواهی شدند یک گروه به محل حادثه اعزام کردند.

ساعی افزود: آنها در بررسی محل پی بردند این حادثه در مکانی رخ داده است که گروه امداد و نجات جاده ای استان آذربایجان شرقی نمی تواند وارد عمل شود و تجهیزات لازم برای خارج کردن این خودرو از دریاچه نمک را ندارد و از سوی دیگر این حادثه در خارج از حوزه کاری ما بود. اما برای این که این مشکل راننده حل شود، موضوع را در تماس تلفنی با مسئولان مدیریت بحران استان آذربایجان غربی اطلاع دادیم که آنها گفتند در مانور به سر می برند، اما موضوع را پیگیری می کنند.

وی یادآور شد: در مواقع حساسی چون زلزله و سیل بدون این که از امدادگران آذربایجان شرقی درخواست کمک شود آنها به کمک آسیب دیدگان می روند، اما در مواقع عادی هر استان اقدام به امداد رسانی می کند و وارد حیطه کاری یکدیگر نمی شویم که باعث بروز مشکلات شود. اگر مسئولان استان آذربایجان غربی از ما می خواستند که به این حادثه ورود کنیم حتما این کار را انجام می دادیم.

چنین به نظر می رسد این اقدامات نوعی بی ارزش دانستن جان انسان در خطر افتاده است وهرگز نباید وقت را تلف کرد چرا که در این مدت سپری شده، امکان بروز هرگونه اتفاق ناگهانی برای راننده و خانواده آن وجود داشت.

در همین زمینه یکی از مسئولان اورژانس آذربایجان غربی نیز موضوع را اینگونه بیان کرد: ساعت 10 صبح چهاردهم شهریور این راننده حادثه دیده با سامانه 115 اورژانس شهرستان ارومیه تماس گرفت و ماجرای گیر افتادن خودرویش را اعلام کرد. با توجه به این که محل حادثه در بعد از پل شهید کلانتری بود و امدادرسانی در این مکان به آسیب دیدگان در حوزه کاری هلال احمر و اورژانس استان آذربایجان شرقی بود و اولین ایستگاه امداد و نجات و اورژانس در آنجا قرار داشت، همکارانمان در اورژانس ارومیه موضوع و موقعیت مرد راننده را تلفنی به اورژانس استان آذربایجان شرقی اطلاع دادند تا نخستین گروه امدادی خود را به محل اعزام کنند.

وی اضافه کرد: قرار شد با توجه به این وضع کمک رسانی از سوی این استان انجام گیرد اما دیگر خبری از مسئولان آنجا نشد و با توجه به این که اورژانس فقط در مواردی که فرد دچار آسیب دیدگی شده باشد به محل اعزام می شود اما در این مورد اورژانس به محل اعزام شد و وقتی متوجه شدند به کسی آسیب نرسیده به محل استقرار خود بازگشتند و مقرر شد امدادرسانی توسط راهداری و آتش نشانی انجام شود، چون تجهیزات کافی و لازم را این مراکز در اختیار دارند.

با توجه به مطالب مطرح شده، باید بیان کرد که این موضوع تنها انداختن توپ به زمین حریف مقابل است و هیچ کدام احساس مسئولیتی در مقابل یک انسان گرفتار شده ندارند.

زمانی که بحث آب دریاچه ارومیه مطرح می شود استان آذربایجان شرقی از حق آبه این دریاچه استفاده می کند و سپس باقی مانده رابه دریاچه ارومیه انتقال می دهد آن هم اگر باقی بماند، اما در آذربایجان غربی نیز آنچنان به فکر اعتبارات و احیای دریاچه هستند که حتی حاضر نیستند ثانیه ای را از دست بدهند، دریغ از اینکه دو استان حاضر هستند جان انسانهایی را به خطر اندازند اما هریک از سهم خود نگذرند.

در ادامه موضوع را از مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرستان ارومیه جویا شدیم که وی از وقوع چنین حادثه ای اظهار بی اطلاعی کرد و گفت: در صورتی که با سامانه 125 آتش نشانی تماسی در باره واژگونی خودرو یا گرفتار شدن در دریاچه ارومیه به ما گزارش می شد، حتما همکاران ما برای امدادرسانی اقدام می کردند، زیرا آتش نشان ها وظیفه دارند تا شعاع 50 کیلومتری از محل حادثه تا اطراف آن به افراد حادثه دیده امدادرسانی کنند.

ابراهیم شادقوشچی افزود: راننده کمپرسی به هیچ عنوان با هیچ کدام از مراکز ما تماس نگرفته و کمک نخواسته است و اگر این تماس صورت می گرفت حتما آتش نشان ها به محل اعزام می شدند و خودروی وی را خارج می کردند و لازم نبود خودروی وی یک هفته در دریاچه نمک باقی بماند.

در همین زمینه مدیر بحران استان آذربایجان غربی نیز گفت: راننده این خودروی کمپرسی گرفتار شده در دریاچه نمک ارومیه تا بعدازظهر نوزدهم شهریور امسال در مرکز مدیریت بحران استان حضور نیافته بود تا کمک بخواهد. من برای شرکت در مانوری در یکی از شهرهای استان حضور داشتم، اما با اطلاع از موضوع و با توجه به این که حادثه موردنظر در حوزه استحفاظی استان آذربایجان شرقی رخ داده بود، از همکارانم خواستم برای بررسی موضوع و امدادرسانی اقدام کنند.

امیرعباس جعفری افزود: یک گروه از امدادگران وارد محل حادثه شدند، اما با توجه به این که علاوه بر این خودرو دو خودروی دیگر نیز که برای امدادرسانی به وی وارد دریاچه شده و در میان نمک های دریاچه گرفتار شده بود و به دلیل نبود امکانات لازم امدادگران با یکی از بخش های خصوصی که در زمینه امدادرسانی همکاری داشت، تماس گرفتند و گروهی از کارکنان این بخش خصوصی به محل اعزام شدند و انتقال هر سه خودرو از میان دریاچه نمک آغازشد و سرانجام خودروها از محل حادثه بیرون آورده شدند.

با اظهارات مسئولان آذربایجان شرقی و غربی در ارتباط با امدادرسانی این نگرش وجود دارد که تعیین مرز برای شهرها آن هم در ارتباط با امدادرسانی از مواردی است که در طولانی شدن امدادرسانی نقش دارد و فقط باید شکرگزار بود که این حادثه تلفات جانی نداشته است. اما تنها یک سوال باقی می ماند که اگر این حادثه تلفات جانی به همراه داشت، حقیقتا کدام استان و چه کسی پاسخگو خواهد بود؟!

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.