دانستنی ها

دانستنی های کامپیوتر/زندگی/جهان و ...

دانستنی ها

دانستنی های کامپیوتر/زندگی/جهان و ...

تهیه شیره انگور به روش سنتی در ارومیه

دوشاب یکی از مواد غذایی است که هنوز هم تهیه سنتی و محلی آن بین اهالی آذربایجان غربی مرسوم است. 

تهیه دوشاب کار سخت و دشواری است و مراحل گوناگونی دارد که در ذیل به مراحل تهیه آن اشاره شده است.

انگور ها را پس از اینکه چیده شد در مکان های خاصی که در زبان آذری به آن کرز گفته می شودله کرده و آب انگور را گرفته و درظرف مخصوصی که از جنس سفال است ودر زبان آذری به آن تاغار گفته می شود ریخته .

وسپس جهت تصفیه آب انگورنوعی خاک آهکی به نام دوشاب توپراقی به آب انگور اضافه کرده وخوب بهم می زنیم تا کف کند.

تقریبابه مدت12 ساعت آب انگور به همان حا ل باقی میماند وسپس کف آنرا گرفته وآب انگور صاف شده را درظرف دیگری ریخته و گل ته تاغار را جوشانده واز صافی رد کرده تا آب انگور صافی بدست آید.

پس از آن آب انگور را از صافی گذرانده و روی اجاق های بزرگی که به نام شیره اجاقی معروف است در تشت های بزرگ مسی میپزند و آنقدر آب انگور میجوشد تا اینکه به حالت شهد در بیاید.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.